Weg met veel stress, weg met de fysieke en mentale warboel…

Bijgewerkt: 27 mrt 2019Ontspullen, consuminderen…

het lijken vreemde begrippen maar eens je de klik gemaakt gemaakt hebt, worden het vanzelfsprekende en logische begrippen…


Als je leeft met minder zie je sneller de essentie van je bestaan…

Ontspullen, consuminderen, materiële opruiming…het zijn allemaal synoniemen voor 1 simpele gedachte: Less is more…en je wordt er gelukkiger van!

Het zorgt niet alleen voor meer ruimte in je huis, maar het brengt ook rust in je hoofd en een hoop stress valt hiermee weg…

De opruimgoeroe Marie Kondo, weet hier alles over…en ik ook een beetje ;)

Ik geef het toe, ik pleit schuldig...

Ook ik heb jaren dingen verzameld en gespaard, nu wil ik er alleen maar van af...

Pas nu besef ik dat ik dingen verzamelde om een leegte op te vullen, een gemis te compenseren...Het gemis aan een doel in mijn leven...Nu ik mijn doel gevonden heb, zegt het materiële me niets meer...


Maar wat is het nu precies?


Het gaat bij ontspullen eigenlijk helemaal niet over die spullen of over opruimen, het gaat erom wat je met de rest van je leven wilt gaan doen. altijd maar mooier? beter? meer? of maak je andere keuzes?


Het gaat over meer geld steken in dingen beleven ipv in consumeren.

The most important things in life aren’t things…


De reden waarom opruimen zo effectief is, is dat terwijl je je externe wereld op orde brengt, er ook overeenkomstige veranderingen in jezelf plaats vinden. Alles om je heen, vooral je thuisomgeving, spiegelt je innerlijke zelf. Door het veranderen van je huis verander je dus ook de mogelijkheden in je eigen leven.


Ontspullen dwingt je om na te denken over waar je nu echt je geluk uit haalt en waar je uw tijd wil insteken.Daarnaast heb je ook de mentale opruiming: wanneer je fysieke warboel hebt, heb je ook warboel in je geest en laat die geest en het denken nu wel mijn stokpaardje zijn.

Hier waardevolle tips om uw mentale warboel aan te pakken:


1. Stop met piekeren:


Piekeren is een tijdverspilling en creëert zoveel warboel in je geest dat je niet goed kan nadenken.

Om je geen zorgen meer te maken moet je eerst begrijpen dat je alles waarop je je concentreert energie geeft. Hoe meer je dus piekert, hoe meer de kans dat dingen fout gaan.

Piekeren wordt zo’n danige gewoonte dat je jezelf bewust moet trainen om anders te denken.

Als je je betrapt op piekeren, stop dan en verander je gedachten. Concentreer je geest op wat je wél wilt dat er gebeurt, in plaats van waar je bang voor bent en denk aan de dingen die al geweldig zijn in je leven.


2. Stop met bekritiseren en veroordelen:


Dit is ook weer een enorme verspilling van tijd en energie, vooral wanneer je je realiseert dat alles wat je bekritiseert en veroordeelt aan andere mensen iets is wat je niet prettig vindt aan jezelf.

Richt je op de hoogste aspecten van iedereen die je ontmoet en je zult verwonderd zijn hoe zij op hun beurt op jou reageren vanuit het beste van henzelf.


3. Stop je gedachten:


We hebben ongeveer zestigduizend gedachten per dag. Helaas is 95% van die gedachten precies dezelfde gedachten als de gedachten die je gisteren en eergisteren had.

Veel mensen zitten dag in dag uit in dezelfde oude sleur en vullen hun gedachten met de alledaagse warboel van hun dagelijks bestaan.

Wanneer heb je nog eens een nieuwe en originele gedachte gehad?

Je weet toch dat je je gedachten zelf kan sturen?

Wordt je bewust van je huidige gedachte en vorm ze om in een positieve en leukere gedachte!


4. Breng onafgewerkte zaken in orde:


Maak er een gewoonte van om onafgewerkte zaken meteen in orde te brengen.

Dingen die in je achterhoofd blijven zeuren nemen enorm veel van je energie, omdat die blijven zeuren zolang je ze niet afgewerkt hebt.

Denk maar aan die facturen die je nog moet betalen, die ene saaie boodschap die je nog moet doen, dat ene boek dat je geleend hebt en nog moet terugbrengen,…


5. Maak je los van de mensen die energie van je afnemen:


Wie in jouw leven die nu je kamer zou binnenkomen, zou er onmiddellijk voor zorgen dat je je niet meer op je gemak voelt? die persoon die ervoor zorgt dat je energie wegslinkt…

Een moeilijke opgave, maar het bevrijdende gevoel als je je losmaakt van die persoon, zal groots zijn. Het vergt wel kracht en durf om op een respectvolle manier je van anderen los te maken.


6. Hou jezelf up-to-date:


Als alles up-to-date is in je leven, leef je in het heden en krijg je echt het gevoel dat je surft op de energie van het leven. Doe wat nodig is om bij jezelf te blijven en houd dat zo.

De energie zal van je afstromen!


7. Ruim je geest op voor een goede nachtrust!


Als je een druk leven hebt en een heleboel dingen te doen, vind je het moeilijk om uit te schakelen en te ontspannen. Je hoofd zit vol met rommel als je wilt gaan slapen.

Hiervoor kan je een notitieblokje en pen bij je bed leggen en vlak voor het slapen schrijf je alle dingen op die je nog moet doen, alle dingen die in je geest opkomen. Vergeet ze vervolgens en ga slapen. Als je ’s nachts wakker wordt en er zijn je nog meer dingen ingevallen, schrijf ze dan op en ga weer slapen. Na een tijdje leer je alles in 1 keer op te schrijven en slaap je de hele nacht door omdat je niet meer gestoord wordt door je gedachten of zorgen. dan hangt uw slaap enkel nog af van externe factoren: een luid snurkende partner bijvoorbeeld? ;)


Warme groet Birgit


Wens je meer info? info@leef-nu.net

www.leef-nu.net
bronnen:

Weg met de warboel, Karen Kingston

Flow

Marie kondo


137 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven