Wat dankbaarheid met een mens doet…

Vroeger leek dit voor mij eerder iets uit het kerkgebeuren ofzo…liefdevol zijn, je naaste behandelen zoals je zelf behandeld wil worden…bij mij is dit in mijn geheugen geprent, na jaren lang op zondag de plaatselijke misdienst te (moeten) bijwonen…het zei me toen allemaal niets, en zag het eerder als prietpraat en gezever…maar nu weet ik wel beter…

Nu weet ik dat ik zo dankbaar kan en mag zijn voor hetgeen gebeurt in mijn leven.

Nooit verwacht dat ik ooit iets of iemand hierom zou bedanken.


Want vroeger zag mijn leven er totaal anders uit…

Mijn leven voelde als zo’n grote last dat ik er zeker niet dankbaar voor hoefde te zijn,

integendeel…ik wou er eigenlijk vele momenten vanaf, van het leven dat ik toen leidde, (lijdde met een lange ij, zou hier eigenlijk beter staan ;).


Nooit gedacht dat mijn leven plots zo zou veranderen, dat ik opeens het doel in mijn leven zou vinden en dat ik mensen zou begeleiden en coachen op hun weg naar een gelukkiger leven zowel op fysiek als op emotioneel en energetisch vlak. Het vrijmaken van deze blokkades zorgt ervoor dat mensen meer en meer zichzelf worden, meer kunnen loslaten, meer vertrouwen krijgen in zichzelf en in hun leven. Dit stralen ze onbewust uit, waardoor hun omgeving anders en positiever op hen gaat reageren en er meer positieve dingen gebeuren in hun leven…Dankbaarheid… de vele verhalen van cliënten die na een paar sessies mij weten te vertellen wat er allemaal gebeurd is met hen, hun lichaam, hun denken, hun ziel…

Ik krijg steeds kippenvel als een cliënt me vertelt wat voor een evolutie bij hem/haar heeft plaatsgevonden, soms zelfs al na 1 sessie…

Op zo’n moment wordt ik overspoeld door een intens gevoel van warmte en dankbaarheid en weet ik dat deze voldoening een groots geschenk is.


Zo vertelde me laatst een cliënt, die er mentaal en fysiek helemaal door zat, hoe ze dezelfde avond na de eerste sessie, voor het eerst in lange tijd het gevoel had van hoop, van verandering en verbetering.

Na 3 sessies werd ze meer en meer zichzelf, ze reageert ook anders op haar omgeving, durft meer ‘nee’ te zeggen met onverwachtse positieve reacties van haar omgeving, die haar nu veel meer respecteert…

Ze is zelfzekerder en straalt dit ook uit, mensen nemen haar nu meer serieus.

Ze heeft intussen enorme stappen ondernomen om zich gelukkig te voelen, ze heeft een andere job, kan meer genieten en blijft niet meer bij de pakken zitten...haar zelfvertrouwen groeit met de dag!


Een andere cliënt, helemaal in de war, al jaren ongelukkig in haar hoofd en in haar lichaam.

Constante stress, constante negatieve ervaringen met andere mensen, pesterijen, en haar gedachten die als een sneltrein door haar hoofd raasden.

Na een paar sessies had ze rust gevonden. Haar gedachten kon ze vlugger omkeren in de positieve richting. Haar omgeving reageert nu helemaal anders op haar( vroeger keken ze niet naar haar om, nu houden ze de deur voor haar open :)), ze heeft meer vertrouwen en kan vlugger loslaten…

Dit is wat zij me schrijft:


“Birgit,

Leef deed mij inzien dat het ook anders kan…Door jouw therapie ging er voor mij een nieuwe wereld open, mijn oude wereld is al voor en deel afgesloten. Nieuwe dingen en mensen komen op mijn pad, raar, maar nu heb ik het gevat….

Wat ik zeker heb geleerd , het woord “moeten” is verkeerd…

Ik leer nu mezelf op een andere manier kennen, ik zie mijn leven door een andere bril…

Ja, dat is het leven dat ik wil!

Dank voor wat je doet en wie je bent, voor de rust die je steeds weer uitzendt…”En hier wordt ik dan een beetje week en emotioneel van…

Ik wordt zo happy van de ervaringen van mijn cliënten…ik ben zo dankbaar, zo voldaan, zo bevrijdend gelukkig…nu pas weet ik wat gelukkig zijn betekent…

En daarvoor ben ik zo dankbaar, elke dag, elke minuut, elke seconde…

Telkens ik een positief iets ontvang, uit ik mijn dankbaarheid. Ik zeg dankjewel aan het universum, aan de bloemen in mijn tuin, aan mijn japanse wijnbes die zo lekker smaakt...

We vergeten vaak om dankjewel te zeggen, weet dat wanneer je dankbaar bent, je nog veel meer goeds zal ontvangen!

Dankbaar dat ik dit met jullie mag delen, dankbaar dat jij dit leest…Warme groet Birgit


Meer info: www.leef-nu.net of facebook: https://www.facebook.com/birgitverbekeleef/?ref=bookmarks


42 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven