Zwangerschapsreflexologie uitgelicht...een wonder...

Bijgewerkt: 15 jan 2020


Wist je dat mensen die niet zwanger worden, vaak met emotionele blokkades zitten en hun hormonenwerking vaak uit balans is?


Wist je dat zwangerschapsreflexologie niet alleen kan helpen om zwanger te worden maar ook zeer bevorderend is voor een vlotte bevalling én deels bepalend is voor de eigenschappen en karaktertrekken van de baby?


Wist je dat de behandelingen zorgen voor een rustige baby én een rustige en gelukkige mama zowel tijdens als na de zwangerschap?


Wist je dat de behandelingen kunnen zorgen voor de juiste ligging van de baby?


Het verhaal van een cliënt:


Emmy kwam al een tijdje bij me langs en vertelde me op een dag dat ze eigenlijk graag nog een tweede kindje had gewild. Vanaf dat moment begon ik instinctief te behandelen op alles wat met vruchtbaarheid had te maken. Ik zorgde ervoor dat de hormonenbalans werd hersteld, de zone van de baarmoeder werd hersteld en ik zorgde in de eerste plaats voor rust en vertrouwen.

Twee maand later vertelde Emmy mij het heuglijke nieuws, ze was zwanger…Wat was ik gelukkig! Emmy vertelde me dat ze gedurende haar zwangerschap zou blijven komen in de hoop dat dit een positief resultaat zou hebben tijdens en na haar zwangerschap. Toen kleine Armand in dwarsligging lag, heeft de behandeling kleine Armand doen draaien…Toen Emmy over tijd was en de bevalling zou moeten ingeleid worden kwam zij nog een keer op behandeling. Intussen was ik bezig met mijn opleiding zwangerschapsreflexologie en had ik de technieken om weeën op te wekken aangeleerd.


Het resultaat was wonderbaarlijk…Kleine Armand schoot onmiddellijk in actie tijdens mijn behandeling…Zo hevig dat Emmy zich moest op haar zij leggen. Ik wist eerst niet goed wat er gebeurde, maar al snel had ik door dat dit een goed teken was! Emmy is de dag erna bevallen van haar wondertje…


Emmy voelt zich stukken beter in haar vel en heeft veel minder kwaaltjes dan na haar eerste bevalling en kleine Armand is ook veel rustiger dan zijn broertje…wat een geschenk!

Na het babybezoek voelde ik mij zo gelukkig en dankbaar…

Ik dank ook mijn lerares Sabine, die me de zwangerschapsreflexologie aanleerde...

Elke dag sta ik nog verwonderd van wat reflexologie kan betekenen voor ons…

En wat maakt een mens gelukkiger dan elke dag verwonderd te kunnen zijn?Tijdens de zwangerschap vinden er vele veranderingen in jouw lichaam plaats. Voetreflexologie tijdens de zwangerschap is erop gericht om jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten.Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam voortdurend en dit kost veel energie. Je kunt dit merken doordat je vaak moe bent. Als je dan ook nog eens misselijk bent of bijvoorbeeld een hoge bloeddruk krijgt, dan geniet je minder van je zwangerschap dan je zou willen. Terwijl het een bijzondere periode is.


Voetreflexologie tijdens zwangerschap is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten – lichamelijk en geestelijk – te verlichten. Het is ook een goede voorbereiding op de bevalling.


Voorbeelden van klachten die kunnen worden behandeld met voetreflexologie zijn:

(Terugkerende) Blaasontsteking

Beginnende zwangerschapsdiabetes

Licht verhoogde bloeddruk

Misselijkheid

Obstipatie Vocht vasthouden

Pijn in het bekken

Rugpijn Stuit- of dwarsligging Vermoeidheid


Maar voetreflexologie is ook een goede voorbereiding op de bevalling: het brengt het lichaam beter in balans, klaar om in alle rust en ontspanning te kunnen bevallen. En na de bevalling helpt voetreflexologie je weer op krachten te komen en sneller de balans in je lichaam en leven terug te vinden.

Voetreflexologie kan ook worden ingezet als de bevalling langer dan verwacht op zich laat wachten.

Voetreflexologie kan worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en bij het opwekken van de weeën door het reflexgebied van de baarmoeder te stimuleren. In het stimuleren van de bevalling kan voetreflexologie je een duwtje geven, mits je lichaam er klaar voor is.

Na de bevalling helpt voetreflexologie om weer op kracht te komen en sneller de balans in je leven terug te vinden.


De behandelingen zijn een goede aanvulling tijdens de zwangerschap en als voorbereiding op de bevalling. Ze vervangen nooit de verloskundige of gynaecoloog.
Maar het kan ook voorkomen dat jullie juist moeilijkheden ondervinden om zwanger te worden. Ook dan kan voetreflexologie uitkomst bieden. Bezig zijn met zwanger worden is leuk en

tegelijkertijd spannend. Soms kan de spanning ook teveel worden omdat het langer duurt dan je dacht. Voetreflexologie helpt om vertrouwen te hebben in deze periode. De hormonen worden in balans gebracht, eventuele blokkades worden opgeruimd en het neemt spanning weg.

Voetreflexologie kan helpen om weer evenwicht te brengen in de hormonale cycli door zowel de man als de vrouw te behandelen.

Vanaf nu kan je bij leef terecht voor zwangerschapsreflexologie....


Meer info: www.leef-nu.net of info@leef-nu.net


Warme groet Birgit

230 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven