Happy New Mind!


Ik was deze week aan het denken hoe ik mij als sociale ondernemer van Leef engageer naar sociale media en bekendmaking toe. Ik moet eerlijk toegeven dat ik lak heb aan alles wat media, promo en geld scheppen betreft.

Ik heb het niet alleen aangenaam druk met Leef, ik hou er ook meer van om real-life gesprekken te voeren met mensen, en mezelf te kunnen zijn en te profileren dan Leef te promoten via media.


Ten tweede, ik vind dat er al aanbod genoeg is van ondernemers die de wereld, de mensheid en samenleving willen verbeteren…

Geef toe, bij het zoveelste mailtje of bericht dat je binnenkrijgt van één of andere gezondheidsgoeroe die jouw leven wil veranderen en verbeteren, scrol je toch gewoon verder?

Je mind zegt, goh, ik lees dit later wel es, om tenslotte dat mailtje na een week dan toch te verwijderen ;)

Ja ik heb dat ook! Ik doe net hetzelfde als jij!

Dat is dus de reden waarom jullie mij niet dagelijks of wekelijks zien verschijnen op social media en dergelijke.


Wat ik jullie wel wil ik jullie meegeven is iets wat mij belangrijk lijkt, iets wat me deed stil staan bij het verhaal van een cliënt. Ik vond dat ik hier nu toch iets moest over schrijven…Bijna eindejaar…Wat gaat het leven snel!

Ik hoor veel mensen zeggen: dat het maar vlug 2020 is dat het een beter jaar wordt, dan afgelopen jaar. Zo herkenbaar voor mij, want tot twee jaar geleden had ik zelf ook jaarlijks diezelfde gedachte…

De reden van die jarenlange negatieve gedachten houden steek en zijn zelfs het rechtstreekse en logische gevolg van de wet van de aantrekkingskracht, besef ik nu.

De vicieuze cirkel waarin ik zat, waarvan ik me eigenlijk niet bewust was, maar die wel mijn volledige leven en mindset bepaalde, bleef maar ronddraaien…Rechts of linksaf slaan, is zelfs nooit in mij opgekomen…Dat er een uitweg was en dat ik deze zelf in eigen handen had…nooit aan gedacht…


Het besef van hoe onze mind werkt, en wat we er zelf kunnen aan veranderen…kwam pas twee jaar geleden…


De negatieve gebeurtenissen die ik ervaarde, waren enkel een bevestiging voor mijn mind en mijn constante negatieve gedachten. Ik werd gepusht om nog meer zo’n gedachten en gevoelens aan te trekken, want dat was nu eenmaal mijn leven, mijn bestaan…


Laat staan dat ik überhaupt de dingen zou kunnen verwerken en loslaten…Een negatieve spiraal waarin een uitweg zo ver weg leek….


Door het grote diepe dal van ziekte en uitputting te gaan, ben ik uiteindelijk tot de inzichten gekomen dat we zelf onze gedachten in ons eigen handen hebben…


Het leerproces om mijn mindset en gedachten te hervormen is hedendaags een leuke bezigheid, zie het als mijn nieuwe hobby…Het spelen met mijn gedachten is net zo leuk geworden als het het gevoel als kind naar een pretpark te mogen gaan…


Zo’n fijn gevoel om terug te denken aan alle positieve dingen die ik het afgelopen jaar mocht meemaken en ervaren…


Graag zeg ik vaarwel aan 2019 en trappel ik met veel vreugde, kindsheid en enthousiasme het nieuwe jaar in… Nieuwe projecten worden geboren…Nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen liggen te wachten om gegrepen te worden.Een nieuw jaar waarin ik jou wil helpen om dezelfde unieke bewustwording van uw mindset te leren, op weg naar filosofisch geluk…jullie zijn van harte welkom op mijn nieuwe workshops!


Een liefdevol nieuwe jaar!


Warme groet Birgit


32 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven