De zin van ziek zijn, achterhaald...



Wat betekent ziekte?

Waarom ben je ziek?

Heb je gewoon pech als je ziek wordt of is er meer aan de hand?

Heeft het iets te maken met 'schuld' of 'straf'?

Als ervaringsdeskundige geef ik wat verdere uitleg, gebaseerd op mezelf en mijn ervaring in de praktijk.


Onbewust leven....meer dan 80 % van de bevolking leeft onbewust en is ervan overtuigd dat alles hen zomaar overkomt...

Ik ga nu niet verder uitwijden over het toeval, of het lot, dat is een ander, al veel besproken verhaal.

Waar ik het wel wil over hebben is over de oorsprong, de oorzaak van ziekte.

De oorsprong van ziekte speelt zich niet uitsluitend af op fysiek niveau.

De kiem, de werkelijke oorzaak waarom je een bepaalde ziekte ontwikkelt, bevindt zich op het psycho-emotionele vlak.

De psyche, ons denken dus..., en onze emoties spelen een belangrijke rol bij het ontstaan én de genezing van ziekten.

Begrijpen we de oorzaak van onze ziekte, dan kunnen we actief meewerken aan onze genezing!


We luisteren te weinig naar ons lichaam, terwijl het ons zoveel wil vertellen!


Ziekte is een signaal, dat vraagt iets te veranderen in ons bestaan.

Elke ziekte heeft zijn psychologische betekenis en oorzaak. Pakken we onze denkwijze en emoties aan, dan start ook onze genezing!

Elke ziekte is een symptoom van iets dat veel dieper ligt. Zo ligt het verwerken en loslaten van vroegere gebeurtenissen en traumatische ervaringen, alsook het denken ( hoe gaan we ermee om? bepaalt het onze gedachten?) aan de oorzaak.

Het ontkiemt allemaal heel diep in de mens en manifesteert zich uiteindelijk in het lichaam.

Het lichaam verwoordt, veruitwendigt datgene wat innerlijk 'goed' of 'fout' loopt.


Zelfs eeuwenoude spreekwoorden wijzen ons op de betekenis van onze organen.

Wanneer je 'teveel op je schouders neemt', dan zal je vaak ook last hebben van schouder en nekproblemen.

'Er ligt iets op mijn maag' betekent dat je moeite hebt met verwerken, maar ook overbezorgdheid en teleurstelling vinden we hier terug met als gevolg dat je vaker last zal hebben van je maag...


Al onze organen hebben dus hun specifieke psychologische betekenis.

Als ik naar mezelf en mijn ziekte terug kijk, dan begon deze met een simpele stijve nek en schouders. Veel later had ik door dat dit eigenlijk kwam doordat ik jarenlang teveel op mijn schouders had genomen!

Omdat het mij zo intrigeert, heb ik me tijdens mijn praktijkervaringen hier wat verder in verdiept.


Door de blokkades op de organen en gewrichten die ik vast stel via de voetreflextherapie, ontdekte ik al gauw het verband met de psyche en de vroegere ervaringen, trauma's, emoties en denkwijze...van mijn cliënten.

Zo zal iemand met veel verdriet, vaker last hebben van problemen met de luchtwegen. De betekenis van de longen is verdriet, verlies, depressie, hoogmoed en overactiviteit van het verstand.

Iemand met blaasproblemen zal veelal besluiteloos, ongeduldig of bang zijn om anderen te kwetsen.

Moraal van het verhaal: wanneer we doorhebben wat de innerlijke betekenis is van onze ziekte, kunnen we beginnen met ons 'zijn' te veranderen en psycho-emotioneel bij te sturen, waardoor het genezingsproces op gang wordt gezet.

En moeilijke taak, leek me, maar de voetreflexologie heeft me niet alleen fysiek geholpen, ik kreeg ook inzicht in de betekenis van mijn ziekte, en wist hierdoor wat ik aan mezelf, mijn denkwijze en levensstijl moest veranderen...een aantal maanden later werd 'LEEF!' geboren...;)




Warme en dankbare groet,

Birgit

'LEEF!' Tijd voor jezelf!

www.leef-nu.net

Wil je meer info of een afspraak? neem gerust contact met me op...





106 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven